23 грудня - Профспілки готові до Всеукраїнської акції протесту!

Print PDF
There are no translations available.

23 грудня профспілки готові провести Всеукраїнську акцію протесту з метою недопущення обмеження соціальних та трудових прав трудящих та молоді. Приєднуйтеся!

Центральними органами влади в процесі підготовки Програми дій Уряду на 2015-2017 роки та Держбюджету на 2015 рік внесено пропозиції до законопроектів, реалізація яких призведе до значного обмеження соціальних прав громадян, гарантованих Конституцією України, зокрема щодо оплати праці, соціального захисту, пенсійного забезпечення, охорони здоров'я, освіти, стипендіального забезпечення.

У зв'язку з цим, на Консультативній раді при Голові ФПУ обговорено ситуацію та ініціюється проведення з 15 до 20 грудня 2014 року протестних заходів і дій на територіальному рівні, в галузевих профспілках.

Федерацією профспілок України уже підготовлено Заяву ФПУ і направлено відповідні листи до Глави держави, Уряду країни, депутатських фракцій Верховної Ради України із зазначених питань, та планується проведення Всеукраїнської акції протесту у м. Києві 23 грудня 2014 року – пікетування Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України – у разі не реагування на звернення і вимоги профспілок.

Більш детальну інформацію можна отримати у профкомі студентів свого ВНЗ, на сайті Профспілки освітян (pon.org.ua) та Федерації профспілок України (fpsu.org.ua).

Підтримайте вимоги про недопустимість зниження соціальної складової під час проведення реформ Урядом.

Прес-служба АПОС України