Освіта в Канаді – перша виставка провідних навчальних закладів країни

Друк PDF

У рамках Європейського туру представників провідних канадських навчальних закладів, 22-26 лютого 2012 року виставка «Освіта в Канаді» відвідала Львів, Одесу та столицю України – Київ.

26 лютого Посольство Канади гостинно запросило відвідати виставку учнів шкіл, їх батьків, студентів, представників освітніх закладів та усіх бажаючих дізнатися про освітні можливості країни з найчисельнішою українською діаспорою.

Учасники виставки – це шістнадцять навчальних закладів, якість програм яких визнана урядом Канади. Це найбільш рейтингові коледжі та університети країни, що пропонують найширший спектр освітніх ступенів із міжнародним визнанням. 

Виставка викликала неабиякий ажіотаж і бажаючих її відвідати було чимало. Адже саме так можна отримати повну інформацію про систему освіти в Канаді, вищі навчальні заклади, коледжі, школи, їх традиції та концепції навчання. Відвідувачі мали змогу поспілкуватися із представниками канадських навчальних закладів, дізнатися «з перших вуст» про спеціалізацію вишу, програми, умови вступу, проживання, дозвілля тощо.

Справжньою родзинкою виставки стала безпосередня можливість спілкування у форматі живого діалогу із представниками Посольства Канади в Україні та отримання професійних консультацій щодо необхідного пакету документів, процедури отримання дозволу на навчання, роботу у період навчання та після його завершення і загалом ознайомлення із програмами для молоді.

Варто зазначити, що Канада має високі академічні стандарти та ретельний контроль якості освіти, а університети Канади є одними з найпрестижніших у світі. У 2010 році за рейтингом університетів QS, одинадцять канадських університетів потрапили у ТОП-100 найкращих навчальних закладів.

Нині у Канаді навчається приблизно 400 студентів із України.